BIOPHILIA


22.34


Senaste tiden i bilder


Ph1: midsommar i Stora Essingen
Ph2: parkhäng med Östersundare i Uppsala
Ph3: Malin på Marcus Price & Carli @ V-dala
Ph4: jag och Nilo 09.30 på morgonen

FM ointressanta L

Det blir lite svårt att blogga om något vettigt när man jobbar från 9-18, sex dagar i veckan.

Jag skulle vilja att det hänt något överspännande på jobbet men det har det inte. En av mina kollegor tappade en kniv på foten så hon fick operera sig. Men det är typ det enda. En kund råkade säga att hennes kompis måste skaffa fläsklägg när hon skulle säga gästleg, det var roligt.

Hur som helst, i lördags var jag och Malin ute en sväng. Träffade en kille som hette Christoffer i bankomatkön som vi drog med till Uplands. Han var trevlig men jag tror inte att han tyckte att det var ömsesidigt för såfort vi kom in på V-dala för att se Marcus Price & Carli sprang han ifrån oss när vi var på toa.

Jag fattade inte förrän idag vem Marcus Price är. Det är ju lite roligt. Tydligen var det stort för Malin att få se honom iallafall.

Eftersom ekonomin inte är den bästa på sommaren var jag inte bakfull dagen efter, men jag var sugen på fet mat så Adde och Paulina bjöd mig på kinamat. Det var awesome.

Okej, nu inser jag hur ointressant mitt liv är för tillfället. Hejdå.

Caitlin Hackett

Illustrationer och akvareller av Caitlin Hackett.

22.08


Thank God it's helg


När man börjat jobba får man verkligen ett helt annat perspektiv på det här med helg. Redan i onsdags började jag längta efter sovmorgon trots att det är ganska kul att jobba.
Med tanke på att jag inte jobbat en längre period sedan sommaren 2009 är det kanske inte jättekonstigt att jag verkligen glömt hur det är med förvärvsarbete och helgdagar. När man pluggar är man så vad vid att lägga sitt schema själv att helgen liksom inte riktigt är samma sak. Speciellt när man har en till två timmar föreläsningar i snitt per dag.

Men nu är det ju iallafall helg. Jag vaknade vid nio imorse och funderade på att kliva upp, men valde att sova vidare till ett (!) istället. Man måste passa på att njuta på helgen. Speciellt med tanke på det jävla bygget tvärs över gatan som börjar påla marken 06.30 varje morgon. Och nej, jag kommer inte släppa det förrän dom är klara i september. Då ska dom ju dessutom börja bygga själva huset, jag tror inte att det kommer bli så mycket tystare då.


Man riktigt ser hur nöjd jag är. Imorgon kommer Christofer med vän och hälsar på, kommer bli awesome.

Wanderlust


Det är fredag kväll och äntligen helg. Jag har nog sällan känt mig så utarbetad som jag är nu. Det är såååå skönt att jag är ledig i fyra dagar nu, jag tar det lite som en mjukstart på jobbet. Sen blir det serious moneymaking igen.

Och påtal om att tjäna pengar har jag utifrån mitt schema suttit och räknat ut vad jag kommer tjäna. Med detta följer ju naturligtvis funderingar över vad man ska göra med pengarna när dom väl trillar in på kontot.
Jag är så gott som säker på att jag kommer att uppgradera min kameraväska och då i synnerhet kamerahuset. Min 350D börjar kännas något daterad och det är knappt roligt att fota med en kamera som ger så mycket brus att man lika gärna kunde kollat på static på TV liksom. Jag funderar på en 60D eller 7D och prislappen på dessa ligger på cirka 10 000 respektive 13 000. Å andra sidan är detta kameror som man verkligen kan växa i. Jag funderar även på att sälja mitt objektiv 50mm f/1,4 och byta detta mot ett 30mm f/1,4. Är någon intresserad av att köpa detta så hojta till!

Men nu till vad inlägget verkligen skulle handla om. Jag vill verkligen åka på någon resa till hösten. Jag har inte lämnat Östersjöområdet sedan 2006 och det börjar verkligen krypa i hela kroppen. Jag vill jättegärna åka till Paris. Kanske till Berlin. När man väl jobbat ihop lite pengar känns det ganska värt att investera i vidgade vyer. Problemet är lite grann att jag egentligen inte har någon att åka med.

Så... Är det någon som vill äta baguetter med mig i Paris?
Vill någon slicka på Berlinmuren?
Vill du kanske olla Vatikanen?

Jag gör det förmodligen gladeligen med dig. Kom så åker vi!


RSS 2.0