Konica popKände mig inspirerad av alla old school peeps som kommer in på jobbet och fortfarande kör film och laddade mammas gamla Konica pop med lite Superia 200. Det här ska bli den ultimata fyllekameran. Det är så sjukt spännande att se bilderna efteråt!
Senast jag tog en bild med kameran var 1994.

Att ha börjat jobba


I måndags började jag jobba på Uppsala Fotokompani. Det är en fotobutik/fotolabb som ligger i korsningen Dragarbrunnsgatan - Vaksalagatan. Mina första två somrar i Uppsala jobbade jag där men hade paus förra året för att jag var för lat (och faktiskt hade slitit som ett jävla as för att spara pengar från CSN-lånet för att kunna vara ledig).
I söndags trodde jag att jag skulle dö. Prestationsångesten var påtaglig. Det jobbigaste med att jobba i butiken är att teknikmarknaden nuförtiden verkligen SPOTTAR ut nya kameramodeller som du ska lära dig och kunna förklara för kunden på ett bra sätt. Tidigare har jag haft tur om jag lärt sig hälften av kamerorna under tiden jag jobbat. Men nu har det gått riktigt bra faktiskt. Har slagit mina tidigare säljsrekord på bara tre dagar, så det känns bra. Kunderna är verkligen nästan alltid glada och trevliga och det kanske låter corny, men man blir verkligen glad av känslan att man kan hjälpa andra.


Vi har även blå tröjor. Nikon-remmar runt halsen. Man känner sig ganska proffsig när man drar säljkortet i kassan.
Det har faktiskt varit förbi några jag känt och det är roligt. Förut när jag jobbat tittade Jimmy in någon gång, typ. Nu har jag träffat fem stycken jag känner. Yay.
Men jag vill fortfarande träffa mer fôlk så kom förbi. Gärna inte kring lunch för då är det hur mycket kunder som helst.

Sparks


Stockholm


På tunnelbananAlltså den här låten är så jävla representativ för kollektivtrafiken i Stockholm. Ville bara dela med mig liksom.
Det kommer mer om Stockholm sen...

Det här med att rymma hemifrån


Eftersom jag slitit hårt som fan med kompletteringar dom senaste dagarna bestämde jag mig för att fly den akademiska knarkarkvarten och sticka till Christofer i Flemingsberg några dagar innan jag börjar jobba. Så nu sitter jag i Flemingsberg.

Vi har handlat på Pulsen som är världens billigaste mataffär typ. Gått lite sightseeing i Flempan. Nu poppar Christofer popcorn. Lite senare ska vi börja flyttpacka eftersom herr Ferm minsann blir hemlös. Till och med frivilligt hemlös. Klå det!

Nu ska vi dricka vin med C-vitaminbrus och poppa musik högre än grannarna. Återkommer med mer info sen.

Pluggapluggaplugga


Jag sitter på ett väldigt tomt Engelska Parken och skriver restuppgifter. Har skrivit klart en, så nu har jag bara en kvar. Ett PM. På fyra sidor. Suck.
PMet handlar om diskursanalys som egentligen SÅ hårt borde vara min grej eftersom det i princip är en praktiskt tillämpning av det jag läst i tre år, men det är såååå tråkigt. Förmodligen mest för att det måste göras.

Som ett litet internskämt studenter emellan kan man säga att ifall man skulle göra en diskursanalys på mitt PM om diskursanalys skulle man verkligen inse att jag inte kan ett skit om diskursanalys.


Som ni ser har jag iallafall det som behövs när man pluggar. Galet sliten bok för övrigt, är typ rädd att den ska desintegreras så fort jag tar i den.


Det här med arbetsmoral (typ)


Jag har väldigt svårt för att arbeta. Eller ja, mest komma mig för att göra saker. När jag väl jobbar eller pluggar brukar det gå ganska bra men jag har ganska mycket ångest inför att faktiskt ta tummen ur arslet och sätta igång. Jag tror inte att det handlar om att det är roligare att göra andra saker, snarare att det typ har med prestationsångest eller något att göra. Hur som helst så googlade jag arbetsmoral och hittade en rolig sida som ni kan komma till genom att klicka på Marx här nedan:


Det är alltså en sida där man får välja hur hög ens arbetsmoral är mellan ett och tio för att visa ett genomsnitt bland svenskar som röstat. Å andra sidan tänker jag att man går in på den sidan när man har väldigt låg arbetsmoral... Hm.

Nyvaken, hej hopp

Jag vaknade nyss och kan knappt tänka. Jag är så sinnessjukt dålig på att gå upp på morgonen och det måste det bli ordning på innan jag ska börja jobba på måndag.
Till min hjälp har jag ju iallafall bygget på andra sidan vägen som börjar påla marken 06.30 på morgonen (ja, jag har sjukt bitter - skiten ska hålla på tills i september och då börjar ju liksom det riktiga bygget som lär vara ännu värre).

Idag ska jag skriva kompletteringsuppgifter för fulla muggar. Det är en fråga från förra tentan och ett PM om diskursanalys som ska göras och helst vara klart imorgon så att jag kan åka till Stockholm och hälsa på Christofer och Emilie. Det ska bli ganska nice med en minisemester innan jobbet börjar.


Men nu: MOT ENGELSKA PARKEN!

17-20 juni: derp

Någonstans mellan fulvinet och Chatroulette började det bli riktigt kul. Och så fortsatte det vara kul. Christoffer var här hela helgen och hälsade på. Ellen och Emma flyttade till Trondheim och jag tror att mitt hjärta har spontaneously combusted <///////3

Men det är okej. Snart är det höst igen.

Tragik


Som en Photobooth-bikt (eller nåt)Nätter när man är sömnlös utan uppenbar anledning kan det vara kul att rota igenom gamla grejer. Nostalgi är liksom bäst på natten.
Inatt valde jag att gå igenom bilderna på min dator. På alla macar finns en program som heter Photobooth där man kan fota sig själv med webkameran (hi-tech). När jag började bläddra igenom denna jävla uppsjö av egobilder man tagit när man haft tråkigt eller bara känt sig ovanligt snygg blev det ganska uppenbart för mig att jag ganska ofta ändrar utseende. Jag brukar liksom köra på det som känns rätt, dra den versen i någon period för att sedan totalt kuka ur och låta pendeln svänga helt åt andra hållet.

Jämför till exempel bilden som är högst upp till höger. Den togs i oktober förra året. Bilden som är till vänster om den tog jag nyss, for the lulz liksom. Skägg kan göra mycket.

Fy fan vilket självcentrerat inlägg det här blev. Mår lite illa. Fast bloggen ska ju ändå handla om mig och vad jag pysslar med, och det här är vad jag gör såattehhhh.

Kan inte ni andra (typ Magnus, Ellen, Emma, Minna och alla ni) dela med er av bilder från days of yore fram tills nu? Det vore ju roligt att se. Nu är ju inte riktigt mina bilder från days of yore på grund av en hårddiskkrasch förra året men ni fattar grejen. Jag vet bland annat att Ellen sitter på bilder på mig från när jag var 13 typ. Men dom kan vi faktiskt skippa att visa helt och hållet.

För övrigt är det lite pinsamt att jag i hälften av alla bilder på mig själv antingen gör tummen upp eller V-tecken som en litn litn japan. Det är också ett återkommande tema på min facebook. Ugh.

Slutet av ännu en terminSå har min sjätte termin i Uppsala kommit till sitt slut. Det är helt sjukt att jag läst lika länge på universitetet som jag läste på gymnasiet. Det känns som att det var igår jag tog mitt pick och pack och flyttade till Luthagsesplanaden. Men tiden går verkligen fett fort när man har roligt. För kul som fan har jag haft i tre år i Uppsala, även om vissa perioder varit mer jobbiga än andra.

Den här terminen har det hänt så mycket. Alla galna utekvällar som slutade som morgonpromenader till Flogsta. Alla galet intressanta föreläsningar och seminarier. Alla konstiga påhitt med kulturnämnden. Alla sinnessjukt roliga måndagar på radion. Alla nya snygga, roliga, inspirerande och kreativa människor jag träffat.
Det är inte konstigt att man blir lite ledsen när terminerna här tar slut, för man vet att det är ett steg närmre slutet på pluggtiden och jag vill inte jag vill inte jag vill inte. Jag vill icke bliva stur liksom. Fast det är ganska vuxet att ha läst 180 högskolepoäng ändå.

Det jobbigaste med att bo i Uppsala är att man varje termin får säga hejdå till människor man umgåtts med längesen. Vissa träffar man aldrig igen. Utbytesstudenterna från Malaysia, Amerika, Kina, Indien har lärt mig så sjukt mycket. Även om vissa kommer tillbaka till hösten blir Uppsala en spökstad på sommaren. Men en väldigt fin spökstad. Sen bah BOOM till hösten.
Jag längtar redan.

Ett inlägg om världens bästa kompanjonerJag tycker om er. Fy fan vad mycket kul vi haft hittills och än är det inte slut på långa vägar.

Helt spontantRA RA AH AH AH ROMA ROMAMA GA GA OH LA LA

Och ja, det är fett coolt med solbrillor inomhus

Kodproblem löst

Fem miljoner svordomar senare är kodproblemet någorlunda löst. Var tvungen att börja om helt från början men nu ser det ut att fungera ganska bra.

Idag kommer jag att pyssla en hel del med att skriva kompletteringsuppgifter för att kunna tillgodoräkna poängen från genusvetenskapen och sen funderar jag på att pyssla med min fotoblogg, som ni hittar genom att klicka här. Jag har inte uppdaterat den sen oktober, så det börjar väl bli dags nu...

Lite kodproblem

Tidigare under kvällen försökte jag mig på att ta bort gilla-knappen för Facebook som fanns på varje inlägg. Det skulle jag tydligen inte ha gjort för bloggdesignen ballade ur och menyn som tidigare låg till höger har halkat ner till botten av sidan.

Det roliga är att jag har provat att kopiera ALL kod från min fotoblogg, som har exakt samma design och det hjälper ändå inte.

Jag får väl försöka sova på det. Hur svårt det än kan bli när kodhelvetet vägrar göra som man vill.

Om någon har några förslag får ni jättegärna höra av er.

19.06


13.040.15

I am thinking it's a sign that the freckles in our eyes are mirror images, and when we kiss they're perfectly aligned.

RSS 2.0