Pneumoni åt helvete

Igår ringde jag 1177 för andra gången i mitt liv, för jag började på riktigt bli väldigt orolig för min hälsa. När jag hostade kändes det som att ryggen skulle gå av och jag kunde knappt stå i två minuter utan att börja känna mig svimfärdig och jävlig.
Hon på sjukvårdsupplysningen lät också rätt orolig så hon bokade in ett läkarbesök. Hem till mig. Doktorn Kan Komma, liksom. Och visst gjorde han det! Efter att ha lyssnat lite på mina lungor och knackat lite konstaterade han att jag har lunginflammation.
Nu ska jag alltså gå på penicillin i tio dagar. Läkaren sa att det är ganska vanligt att man är frisk redan inom tre dagar men att man självklart ska ta hela kuren ändå.
Så nu ska jag iväg till apoteket och hämta ut medicinen. Vanligtvis brukar anitibiotika vara svindyrt så vi får se vad det landar på den här gången...

Dödssjuka + sjuk dödslön


I tisdags skrev jag som bekant tenta. Det gick ju bra. Över förväntan. Gottade mig i detta faktum, att fru Fortuna kanske valt att åtminstone fejkle lite åt mitt håll.
MEN HAHAHA FY FAN VAD FEL JAG HADE!!!!

På kvällen började jag känna mig febrig så jag gick och la mig. Vaknade mitt i natten och kunde inte skilja på vad som hände i huvudet och vad som hände i rummet. Hade så sjukt ont i hela kroppen att jag bara lyckades kvida lite hela tiden snarare än att skrika diverse vulgäriteter. Dom kommande dagarna lämnade jag knappt sängen överhuvudtaget om jag inte lyckats trycka i mig två treo. Jag var liksom tvungen att schemalägga mina pisstider. Illamåendet har varit ett ständigt faktum sen i onsdags. Det är inte förrän idag jag kunnat äta mat. Resterande tiden har jag varvat Fanta och vatten för att överleva.

Men det kan ju inte ta slut där. Nehehejdå. Hosta är ju nästan ett faktum när man är sjuk. Men när man hostar så mycket att man kräks gång på gång på gång har det gått lite långt. Speciellt ifall man är lite halvstolt över att ha lyckats trycka i sig tre skedar fil och inte lyckas behålla dom.

Det här med den årliga höstförkylningen finns liksom inte på min karta. Jag måste verkligen få HIV, TBC och spanska sjukan samtidigt. Jag är fortfarande inte frisk. Det bästa är att trots att jag hade tenta i tisdags så har jag tenta igen på TISDAG. Så jävla bra timing att verkligen lyckas stryka hela instuderingstiden på att ligga och flåsa och se långa människor trycka vid väggarna liksom. Lyckligtvis är det en tenta i metod & analys och jag har läst en termin metod och analys förut så det går bra. (Tentan ger dessutom 1,5hp. Vad är upp med det?)

För att ta upp något lite roligare så loggade jag in på internetbanken idag och såg att jag fått lön och CSN. Känslan av att inte ha gjort slut på förra månadens pengar och få 20 000+ insatt på kontot är ganska oslagbart. Speciellt när det händer för andra månaden i rad! DRINKS ON ME OMG OMG OMG


Så såg jag ut.

Tisdagskänslan
Imorse skrev jag tenta, det var inte så svårt som jag hade väntat mig. Däremot var det en hel del strul med vilka som skulle sitta var, vilken färg man skulle ha på papperet och så vidare.
Nu har jag blivit sjuk så jag ska gå och lägga mig. Hurra.

Musik i videon: Bon Iver - Lump Sum

Prokrastinering: videoblogg


Tog en paus i tentapluggandet och gjorde min första videoblogg. Att jag har tentabekymmer märks bland annat på att jag har höjda ögonbryn HELA videon.


Андреј Пејић: Mr Unisex

Andrej Pejic. Så omänskligt jävla snygg människa.

Reflections of a fan fag


Som en liten kommentar till att ännu en säsong av True Blood är över tycker jag att Sookie ska bli ihop med Alcide. Woof. Om hon nu absolut inte kan bli ihop med en människa kan hon väl bli ihop med någon som har lite hjärta iallafall? Jeebus.


(Fast mest för att... Rawr. Typ)

Sneak peek: DIABOLOS


Det är längesen jag arbetade med rörlig bild. Senast var nog ettan på gymnasiet. Men eftersom min nya kamera kan filma i HD bestämde jag mig för att testa och det är riktigt kul! Vi får se om jag orkar göra material till hela låten, den är nämligen dryga tio minuter lång. Nedan finns en preview på 1:15min. Klippen är filmade i 720p, 50fps och sedan conformed till 24fps för att få en slow motion-effekt. Ljud: Dir en grey - DIABOLOS

Big five personality trait test

Idag var jag på föreläsning om personlighetspsykologi, som är en av dom stora ämnesområden som det forskas på inom beteendevetande. Vanligt där är att man talar om fem stora olika personlighetsegenskaper, traits. Dessa brukar gå under akronymen OCEAN:

1. Open to new experiences
Hur originell eller konstnärlig en person är, koplexitet och så vidare.

2. Conscientious
Organisering, självdisciplin, "driv".

3. Extraverted
Hur pass social och utåtriktad en person är.

4. Agreeable
Hur pass bra man kommer överens i sällskap med andra.

5. Neuroticism
Hur "neurotisk" man är, det vill säga om man lätt blir stressad, nervös eller ledsen.

Det finns test baserade på OCEAN-egenskaperna.
Ju högre poäng man har inom ett visst trait, desto mer stämmer självklart ens personlighet in på just den beskrivningen.
Självklart var jag tvungen att surfa in på Google och ta ett test. Ni hittar det för övrigt här, om ni vill göra det på er själva eller någon annan.

Nu vet ju inte jag hur pass pålitligt det här testet är. Jag ser också problematiken i att utvärdera sin egen personlighet snarare än att låta någon professionell göra det.
Jag tror iallafall att testresultaten ligger ganska nära verkligheten. Rangordningen:

1. O - 80%
2. C - 30%
3. E - 70%
4. A - 35%
5. N - 60%

Idealet är tydligen att ligga ungefär i mitten av samtliga, vilket jag inte riktigt förstår mig på för människor som är jävligt "lagom" är ju så sjukt tråkiga.
Hur som helst, det enda som stör mig lite är min Agreeableness. Det kan ha varit så att jag var alldeles för snål med mig själv (då man skattar på en skala från 1-5 på till exempel ifall folk ofta tycker att jag pratar för mycket), men det kanske är så att jag inte är så agreeable? Och isåfall, är det en dålig sak? Många frågetecken. Aaahhh! Men jag tror inte, tydligen till skillnad från många andra på psykologen, att personligheten är något som sitter för det mesta i generna. Som socialpsykolog sätter jag stopp där. Jag tror på att man ändras väldigt mycket, även om gener kanske spelar lite roll.

Lite av det jag vill komma fram till: personlighetstest för mig är ett sätt att få reda på hur man själv vill vara, och vad man kan göra åt det. Lite som att singla en slant, man gör det ju inte för att låta kronan bestämma utan för att man vet exakt i ögonblicket man kastar myntet vad det är man faktiskt vill ska hända.

Så jag uppmanar alla att ta det här testet. Eller kanske läsa astrologin i tidningen imorgon. Kanske leta någon fyrklöver då och då.
Gör det bara med en gnutta humor så.

Sista Frippn, ut å kut!


Jag gillar att slappa. Jag älskar att slappa. Att sitta och surfa runt på nätet, titta på TV, snacka skit, dricka öl. Tyvärr älskar inte min kropp att jag slappar. Jag får ganska svårt att sova, koncentrationen ligger inte på topp. Jag känner liksom att det dragits till sin spets när jag nästan måste stanna och vila i trappan på väg upp till mitt rum.

Det här med att bränna kalorier är såklart en fördel, men eftersom jag är ganska naturligt smal har det inte känts så himla viktigt att träna. För det mesta verkar folk träna för att bli smala. Eller för att det är kul. Jag tycker inte att det är så kul att träna. "Hej, här står jag på min crosstrainer och gör inget annat än att veva med händer och fötter". Jag köper det inte.

Jag känner dock att det är ett nödvändigt ont att röra lite på sig för det blir sån sjuk skillnad, både fysiskt och psykiskt.
Så igår gav jag mig ut och sprang för första gången på lite mer än ett år. Förut sprang jag ganska mycket. Oftast tre gånger i veckan. Sen slutade jag tvärt, vilket var ganska dumt egentligen.

Jag mjukstartade lite grann med att springa till Heidenstamstorg. Sen sprang jag till Väktargatan och sen hem. Till min förvåning var det inte alls lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Så jag ska ut och springa imorgon igen tänkte jag, och hädanefter springa två gånger i veckan. Hålla flåset uppe. Svettas. Så kan jag unna mig att slappa resten av tiden istället. Hehe.

Att det har hänt en hel del på en månad

Det har gått en månad sen jag senast bloggade. Jag ber om ursäkt för det. Det finns nog ingen rimlig förklaring utom att jag varit lat. Men vi kan säga att jag varit upptagen istället. För terminen har börjat i Uppsala! Det finns få saker som gör mig lika glad. Hösten är lite som våren här, för allt vaknar till liv igen.

Jag har valt att göra en punktlista med några viktiga saker ni bör veta som hänt den senaste månaden:

1. Jag har börjat läsa på psykologen
Och det är väldigt roligt. Det känns ovant att inte ha ett ständigt socialkonstruktivistiskt perspektiv på saker och ting (utan snarare ett biologistiskt), men det är kul att göra något annorlunda. Studietempot är galet. Vår grundbok på 1030 sidor har jag tenta på den 27 september. Jag vill kunna allt. Jag kan nog 5%.

2. Jag har köpt en ny kamera
Och fotat mycket. Efter att ha jobbat hela sommaren kände jag att det var dags att, efter sex år, investera i ett nytt kamerahus. Så det gjorde jag. En EOS 60D fick det bli. Vill ni se fler bilder än dom som visas i inlägget kan ni gå in på www.uplandsnation.se, där ligger bilder från en festival jag plåtat samt från Kulturnatten i Uppsala.

3. Jag har festat kopiöst mycket på kort tid
Vilket har lett till att jag försöker vara så nyttig som möjligt ett litet tag. 'Nuff said.

4. Jag kommer att flytta om någon månad
Sedan början av sommaren har jag tittat på lägenheter eftersom Adde och Paulina jag bor med väntar tvillingar (och ju har ett barn sedan tidigare). Jag vet inte om mitt lägenhetssökande inspirerade dom, för dom har minsann bestämt sig för att köpa ett hus som dom kanske ska skriva kontrakt på om några dagar. Så antingen flyttar jag (antagligen) med dom till Svartbäcken ett tag eller så flyttar jag och min kompis Hannah direkt ihop i en tvåa eller trea, beroende på bostadssituationen här i Uppsala - som suger hårt i början av terminerna.


Det var nog det viktigaste. Dumpar några bilder från den senaste tiden också. Enjoy!


Förfest hos Ellens nya grannar. Så jävla sköna peeps!


Nollningscrazyness i Flogsta.


Kräftskiva hos Ellen, Emma och Tony. Jag bor i princip där numera, haha.


Emma - bäst på fest (så jävla lame uttryck, men det är sanning).


Ett nytt favvohäng - Hodja på Sysslomansgatan.


Stora Torget på Kulturnatten.


Kulturnattsfika på Uplands Nation.


Jag, Magnus och Emma med två nyfunna vänner.


Uplands nation på festivalen.


Crazy bra dansmusik!

RSS 2.0