0.33

Fagert är landet som blev vår lott och arvedel.

Innelistan

Eftersom jag är socialpsykolog har jag ett stort intresse av vad för information människor väljer att dela med sig av på internet. Eller ja, det har ju alla. Jag ville mest bara kalla mig själv socialpsykolog för att rättfärdiga mina studier.

Personligen tycker jag självklart att det blir roligare ju mer integritetspornografiskt det blir. Titta bara på Facebook. Eller Familjeliv.se. Eller titta bara på mig.

Hur som helst. Jag har nu ett tag suttit och kodat återkommande teman på Facebook som förmodligen har en slags trendpik i Sverige. Jag kan inte påstå att resultatet av undersökningsenheterna från populationen är representativa eftersom mina vänner är lite... speciella. Men här kommer en lista på vad som verkar vara fett inne just nu:

 • Afrodans
 • Spåkuleappen på Facebook
 • Dubstep
 • Kristendom
 • Sverigedemokraterna
 • Lady Gaga
 • Thailand
 • Sushi
 • Pollenallergi
 • Uplands nation
Jag tycker att det vore spännande om ni kunde dela med er av vad som verkar vara särskilt inne bland era vänner just nu.

Jämtland

I torsdags tog jag, Oskar, Tony och Ellen våra väskor och for på roadtrip upp till Jämtland och Östersund. Resan, som gick fort och smidigt (förmodligen för att Oskar emellanåt kör som en jävla dåre) tog cirka fem och en halv timme. Men det var najs. Vi hade kul. Spelade in en del musikvideor som möjligtvis kommer upp på bloggen om ett tag.

I Östersund har jag hunnit med ganska många saker. Ett axplock:
 • Varit på GIII två gånger.
 • Hälsat på Calle i Byskogen.
 • Druckit Oboy för första gången på tre år.
 • Ätit hemmagjord italiensk sorbet på Stortorget.
 • Gjort paj, tre gånger. Den är awesome, ni måste prova.
 • Solat.


Tillsist har jag även lyckats bli sjuk, lagom till Valborg. Älskar att dom virus som letar sig in i min kropp alltid verkar ha fest när jag ska ha det. Hur som helst, det kommer upp bilder när jag kommer tillbaka till Östersund imorgon.

Barnen i Afrika får vänta


Imorse klockan 06.30 väcktes jag med en dånande huvudvärk av att någon morgonpigg liten jävel hackade betong med en tryckluftsborr på andra sidan vägen. Hela sängen skakade och det lät något så förbannat mycket. Jag misstänker att det är för att det inte är så mycket isolering i taket på vinden, men Paulina och Adde stördes också sjukt mycket av det och Nilo vaknade ju liksom hela tiden av att man bestämt sig för att 100 dB är en SKITBRA idé klockan halv sju på morgonen. Vem börjar ens jobba då liksom? Trots att jag använder dom mest dämpande öronpropparna från Apoteket och låg med två kuddar över huvudet kunde jag absolut inte somna om.

Tydligen ska man bygga ett nytt hus på andra sidan vägen. Helt spontant. Ser fram emot ett och ett halvt år av att vakna halv sju på morgonen.

Skitliv.

Satan i gatanJag tycker att Veronica Maggios nya album ska släppas nu.
NU NU NU.

Så långt har våren gåttVi har redan violer och grönt gräs i Uppsala. Det är sjukt najs. Häromdagen var det 19°C. På torsdag ska jag upp till Östersund och huttra. Det är lite trist att jag missar hejdå-fikat på Mediahuset, hade varit trevligt att vara med. Men jag ska hinna med att träffa några kompisar iallafall!

Att påverkas av yttre element (eller jävligt jobbiga människor)

I skrivande stund sitter jag på Karin Boye-biblioteket i Engelska Parken och jobbar på ett PM som ska vara färdigt och inlämnat imorgon klockan 12. Tills idag hade jag cirka 1,5 sidor och det avslutade arbetet måste ligga på fem sidor, så jag har ganska mycket att göra.
När jag kom till biblioteket fanns inte många platser, men jag lyckades hitta en liten grupp bord och stolar som jag satte mig bredvid och började skriva. Allt flöt på som fan tills nyss.

Det kommer en snubbe och sätter sig bredvid mitt bord och börjar läsa, vilket är helt okej. Men jag ser liksom hur han vrider huvudet och stirrar på mig ibland. Dessutom petar han i näsan medan han sitter och stirrar på mig. Det är helt OMÖJLIGT att prestera när folk stirrar på en och petar i näsan.

Av principskäl vill jag inte flytta på mig. Jag satt här först, innan han kom och började stirra. Dessutom finns det inga andra platser på biblioteket. Suäck. En kursare vill att jag ska komma och sitta med henne istället men då kommer jag nog inte heller få något gjort...

Nej, nu ska jag trotsa denna enormt störiga människa och försöka trolla fram ett PM ur röven om diskrimineringslagstiftning.


Jag är iallafall snygg i håret.

Något att längta tillBjörk - Biophilia

Summer 2011

19.56


På uppdateringsfronten (typ) intet nytt

Jag har gjort mycket roligt den senaste tiden.
Varit drag queen på temafest, gjort Stockholm med Emilie, sänt roliga radioprogram och pratat jämställdhet med ett framstående företag inom skönhetsindustrin.
Just nu har jag inte riktigt tid att berätta om alla dessa händelser. Som examination på denna delkurs ska vi skriva PM om diskrimineringslagstiftning och jag måste fokusera på det, så ni får hålla till godo med dom inspirationsinlägg jag sporadiskt postar.
Jag kan iallafall berätta att jag förmodligen åker till Östersund nästa vecka och stannar några dagar, sedan kommer jag hem till Uppsala för en helt e p i s k Valborgsvecka i Uppsala som för det mesta kommer att spenderas på nationen.
Hur har ni läsare haft det?

浮世絵 Ukiyo-e


葛飾 北斎 Katsushika Hokusai
歌川 国芳 Utagawa KuniyoshiMer Grace
Grace Jones

Grace Jones är nog fan coolast i världen.

The living dead
Doe deerSprouts
SÄLJES: AdidaströjaJag säljer en knallröd Adidasjacka i storlek M för 150:- + frakt. 
På bilden till vänster ser jackan mer orange ut och urtvättad än vad den är (på grund av muppig färgprofil). Den är knallröd och skitsnygg.

Köp, köp, köp! Stöd en skitfattig student.

2011-04-05Att känna sig ihågkommen


Imorse åkte jag iväg till Engelska Parken för att i två timmar representera Studentradion i en monter på Humanioradagarna. Eftersom Astrid var med var det chill, vi satt och åt geléhallon och snackade skit. Astrid visade mig den här och jag höll på att dö:Hur som helst, efter ett tag kom en väldigt posh tjej fram till montern. Hon tittade lite finurligt på mig och frågade mig ifall jag var från Umeå.
"Nej, men jag är från the neighbourhood typ", svarade jag och skrattade till lite. "Jag är från Östersund".
"Jaha! Men då är det ju du! Du gick på Ås, eller hur?", svarade tjejen glatt och gav mig ett gnistrande leende som blev nästintill obehagligt.

För jag är ju från Ås. Eller ja, jag gick i skola i Ås. Tydligen var hon född '90 och hade gått på Ås i ettan och tvåan i lågstadiet. Det är typ inte okej att ha så bra minne för ansikten. Speciellt eftersom jag ser heeelt annorlunda ut nu än när jag gick i Ås. Men jag blev ändå glad. Jag försökte pracka på henne en massa godis som ett implicit tack men hon ville inte ha.


The golden age of grotesque
Marilyn Manson av Gottfried Helnwein.

RSS 2.0